Aardbeientrifle met wittechocoladeroom
Witte chocolade en aardbeien: het kán bijna niet lekkerder in dit zomerse nagerecht.
Aan de slag
Verdeel de eierkoeken over de bodem van de schaal en sprenkel de wijn erover. Snijd de aardbeien in plakjes. Leg de helft van de aardbeienplakjes in laag op de eierkoeken. Klop in een kom de slagroom bijna stijf. Breng in een pan een laag water aan de kook.
Breek boven een kleinere pan de chocolade in stukjes. Hang het pannetje in een grotere pan en laat de chocolade al roerend au bain-marie smelten. Spatel vervolgens de yoghurt en de gesmolten chocolade door de slagroom.
Schep de yoghurtroom op de aardbeien en zet de schaal met de trifle minimaal 30 min. in koelkast. Rangschik de rest van de aardbeienplakjes decoratief op de trifle. Bestrooi met de poedersuiker.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Aardbeientrifle met wittechocoladeroom
Witte chocolade en aardbeien: het kán bijna niet lekkerder in dit zomerse nagerecht.
null personen
560 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verdeel de eierkoeken over de bodem van de schaal en sprenkel de wijn erover. Snijd de aardbeien in plakjes. Leg de helft van de aardbeienplakjes in laag op de eierkoeken. Klop in een kom de slagroom bijna stijf. Breng in een pan een laag water aan de kook.
Breek boven een kleinere pan de chocolade in stukjes. Hang het pannetje in een grotere pan en laat de chocolade al roerend au bain-marie smelten. Spatel vervolgens de yoghurt en de gesmolten chocolade door de slagroom.
Schep de yoghurtroom op de aardbeien en zet de schaal met de trifle minimaal 30 min. in koelkast. Rangschik de rest van de aardbeienplakjes decoratief op de trifle. Bestrooi met de poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 eierkoeken
75 ml zoete witte dessert wijn
500 g aardbeien
250 ml verse slagroom
200 g witte chocolade
500 ml romige yoghurt aardbei
1 el poedersuiker
Dit heb je nodig
ronde of ovale glazen schaal