Aardbeientrifle met witte chocoladeroom
Klassiek Engels feestdessert met de frisse smaak van yoghurt en munt.
Aan de slag
Breng een pan met water aan de kook. Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes. Haal de blaadjes van de munt en hak de chocolade in stukjes. Hang een iets kleinere kom of pan in de pan met water, die het water niet mag raken. Laat daarin de chocolade smelten (au bain-marie). Doe de slagroom in een kom en klop met een mixer bijna stijf. Spatel de yoghurt en gesmolten chocolade erdoor.
Verdeel 1/3 van de koekjes met de chocoladekant naar onderen over de bodem van de schaal en besprenkel met 1/3 van de wijn. Verdeel 1/3 van de chocoladeroom en vervolgens 1/3 van de aardbeien erover. Maak zo nog 2 lagen met de rest van de koekjes, wijn, chocoladeroom en aardbeien.
Dek de trifle af met vershoudfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer de bovenkant van de trifle vlak voor het serveren met de munt.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Aardbeientrifle met witte chocoladeroom
Klassiek Engels feestdessert met de frisse smaak van yoghurt en munt.
nagerecht
null personen
400 kcal
35 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Breng een pan met water aan de kook. Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes. Haal de blaadjes van de munt en hak de chocolade in stukjes. Hang een iets kleinere kom of pan in de pan met water, die het water niet mag raken. Laat daarin de chocolade smelten (au bain-marie). Doe de slagroom in een kom en klop met een mixer bijna stijf. Spatel de yoghurt en gesmolten chocolade erdoor.
Verdeel 1/3 van de koekjes met de chocoladekant naar onderen over de bodem van de schaal en besprenkel met 1/3 van de wijn. Verdeel 1/3 van de chocoladeroom en vervolgens 1/3 van de aardbeien erover. Maak zo nog 2 lagen met de rest van de koekjes, wijn, chocoladeroom en aardbeien.
Dek de trifle af met vershoudfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer de bovenkant van de trifle vlak voor het serveren met de munt.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g verse aardbeien
15 g verse munt
300 g witte chocolade
250 ml verse slagroom
500 ml fruityoghurt aardbei-vanille
375 g Pim's sinaasappel chocolade koekjes
100 ml zoete dessertwijn
Dit heb je nodig
hoge glazen schaal (inhoud 2.5 liter)