Tuinbonenomelet met groene aspergepuntjes
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Tuinboontjes in kokend water met wat zout 5 min. koken. Na 2 min. aspergetips toevoegen en laten meekoken. Groenten afgieten en met koud water afspoelen. Tuinboontjes dubbeldoppen: met mesje inkepen en boontje uit grijze velletje drukken. In grote kom eieren met melk en bloem loskloppen. Kaas, dille en tuinboontjes erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Eimengsel in bakblik schenken en in midden van oven schuiven. Omelet 20-25 min. bakken, tot ei gestold is. Bakblik uit oven nemen en omelet iets laten afkoelen. Houten snijplank op bakblik leggen, samen omkeren en omelet voorzichtig op snijplank laten glijden. In blokken van 5 x 5 cm snijden en garneren met aspergetips. Direct (lauw)warm serveren of geheel laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten (op kamertemperatuur laten komen voor serveren).
Tuinbonenomelet met groene aspergepuntjes
null personen
165 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Tuinboontjes in kokend water met wat zout 5 min. koken. Na 2 min. aspergetips toevoegen en laten meekoken. Groenten afgieten en met koud water afspoelen. Tuinboontjes dubbeldoppen: met mesje inkepen en boontje uit grijze velletje drukken. In grote kom eieren met melk en bloem loskloppen. Kaas, dille en tuinboontjes erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Eimengsel in bakblik schenken en in midden van oven schuiven. Omelet 20-25 min. bakken, tot ei gestold is. Bakblik uit oven nemen en omelet iets laten afkoelen. Houten snijplank op bakblik leggen, samen omkeren en omelet voorzichtig op snijplank laten glijden. In blokken van 5 x 5 cm snijden en garneren met aspergetips. Direct (lauw)warm serveren of geheel laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten (op kamertemperatuur laten komen voor serveren).
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g fijne tuinboontjes
1 schaaltje groene aspergetips
6 eieren
150 ml volle melk
2 eetlepels bloem
75 g geraspte belegen kaas
1 zakje verse dille
Dit heb je nodig
bakblik (20 x 20 cm), ingevet en met bloem bestrooid