Ovenschotel met ham-kaascroissantjes
Deze traybake met ham-kaascroissantjes is het ontbijt waar je iedereen wakker voor mag maken. Als je ze wilt delen dan.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de croissants volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C. Klop de eieren los met de mosterd, slagroom en de melk. Breng op smaak met zout en peper.
Halveer de croissants in de lengte en beleg ze met de helft van de kaas en de helft van de ham.
Verdeel de croissants nonchalant over de ovenschotel. Giet het ei-roommengsel eroverheen. Verdeel de rest van de ham tussen de croissants. Bestrooi met de rest van de kaas en het sesamzaad.
Bak de croissant-ovenschotel 20-25 min. in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Ovenschotel met ham-kaascroissantjes
Instructievideo - 00:27 min.
Ovenschotel met ham-kaascroissantjes
Deze traybake met ham-kaascroissantjes is het ontbijt waar je iedereen wakker voor mag maken. Als je ze wilt delen dan.
null personen
355 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de croissants volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C. Klop de eieren los met de mosterd, slagroom en de melk. Breng op smaak met zout en peper.
Halveer de croissants in de lengte en beleg ze met de helft van de kaas en de helft van de ham.
Verdeel de croissants nonchalant over de ovenschotel. Giet het ei-roommengsel eroverheen. Verdeel de rest van de ham tussen de croissants. Bestrooi met de rest van de kaas en het sesamzaad.
Bak de croissant-ovenschotel 20-25 min. in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 luchtige roomboter minicroissants
2 middelgrote eieren
1 el grove mosterd
125 ml verse slagroom
125 ml halfvolle melk
50 g geraspte belegen kaas
95 g yorkham
50 g geraspte belegen kaas
2 el sesamzaad