Stroopwafelparfait
Koek, ijs en warme stroop… Petje af voor de uitvinder van deze combi.
Aan de slag
Klop in een kom de slagroom stijf. Klop vervolgens de suiker en de yoghurt erdoor. Snijd 8 stroopwafeltjes in kleine stukjes en schep samen met de kaneel door het yoghurtmengsel. Bekleed de diepvriesvorm met plasticfolie en schep het yoghurtmengsel in de vorm. Dek af met plasticfolie en zet de vorm voor minimaal 6 uur in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 175ºC. Neem ca. 10 min voor het serveren het parfait uit de vriezer. Leg de rest van de stroopwafeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm ze 2-3 min. in de oven. Neem het parfait uit de vorm en snijd het in plakken. Verdeel de plakken parfait en de warme stroopwafeltjes over de borden. Bestrooi met een beetje kaneel.
Stroopwafelparfait
Koek, ijs en warme stroop… Petje af voor de uitvinder van deze combi.
nagerecht
null personen
490 kcal
18 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Klop in een kom de slagroom stijf. Klop vervolgens de suiker en de yoghurt erdoor. Snijd 8 stroopwafeltjes in kleine stukjes en schep samen met de kaneel door het yoghurtmengsel. Bekleed de diepvriesvorm met plasticfolie en schep het yoghurtmengsel in de vorm. Dek af met plasticfolie en zet de vorm voor minimaal 6 uur in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 175ºC. Neem ca. 10 min voor het serveren het parfait uit de vriezer. Leg de rest van de stroopwafeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm ze 2-3 min. in de oven. Neem het parfait uit de vorm en snijd het in plakken. Verdeel de plakken parfait en de warme stroopwafeltjes over de borden. Bestrooi met een beetje kaneel.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 ml verse slagroom
100 g fijne kristalsuiker
250 ml milde yoghurt
12 mini-stroopwafels
½ tl kaneel
Dit heb je nodig
kom
vershoudfolie
rechthoekig diepvriesbakje of cakevorm (1 liter)
bakpapier