Stroopwafel-brownietrifle
Stroopwafel + chocolade + brownie = het ultieme kerstdessert.
15 min. bereiden / 40 min. wachten
5 ingrediënten
Aan de slag
Hak 130 g chocolade (per 4 personen) grof. Breng ⅓ van de slagroom op middelhoog vuur in een steelpannetje aan de kook. Neem van het vuur, roer de gehakte chocolade erdoor en laat 10 min. staan. Roer met een garde tot een glanzend, egaal mengsel. Laat in ca. 30 min. afkoelen, maar roer regelmatig.
Klop ondertussen met de (hand)mixer de vanillesuiker en de rest van de slagroom lobbig. Snijd de brownie in blokjes van 1 cm.
Verdeel de helft van de brownie over de glazen. Verdeel de helft van de ganache en vervolgens de helft van de slagroom erover. Herhaal dit tot de glazen 2 lagen hebben. Schaaf de rest van de chocolade met een dunschiller in krullen over de bovenste slagroomlaag. Steek de ministroopwafels in de slagroom.
Stroopwafel-brownietrifle
Instructievideo - 00:27 min.
Stroopwafel-brownietrifle
Stroopwafel + chocolade + brownie = het ultieme kerstdessert.
nagerecht
null personen
15 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Hak 130 g chocolade (per 4 personen) grof. Breng ⅓ van de slagroom op middelhoog vuur in een steelpannetje aan de kook. Neem van het vuur, roer de gehakte chocolade erdoor en laat 10 min. staan. Roer met een garde tot een glanzend, egaal mengsel. Laat in ca. 30 min. afkoelen, maar roer regelmatig.
Klop ondertussen met de (hand)mixer de vanillesuiker en de rest van de slagroom lobbig. Snijd de brownie in blokjes van 1 cm.
Verdeel de helft van de brownie over de glazen. Verdeel de helft van de ganache en vervolgens de helft van de slagroom erover. Herhaal dit tot de glazen 2 lagen hebben. Schaaf de rest van de chocolade met een dunschiller in krullen over de bovenste slagroomlaag. Steek de ministroopwafels in de slagroom.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g Delicata chocoladerepen melk-stroopwafel
300 ml verse slagroom
8 g vanillesuiker
200 g brownie cake
8 mini-stroopwafels
Dit heb je nodig
handmixer
brede glazen