Salade met Groninger-mosterddressing en toast van Groningerkoek
Aan de slag
Ovengrill voorverwarmen. Van Groningerkoek 12 plakken van 1/2 cm dikte snijden. Plakjes koek op bakplaat leggen en 10 cm onder grill schuiven. Koek in 1-3 min. goudbruin grillen, halverwege omdraaien (opletten dat plakjes niet verbranden). Op rooster laten afkoelen.
Rookworst volgens gebruiksaanwijzing op verpakking verwarmen. Blaadjes van witlof loshalen en in 2-3 stukken snijden. In schaal olie met azijn en mosterd tot dressing kloppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Waterkers, witlof en appel luchtig door dressing scheppen. Salade over vier borden verdelen. Worst in plakjes snijden en op salade leggen. Kruidkoektoast ernaast leggen.
Salade met Groninger-mosterddressing en toast van Groningerkoek
null personen
460 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Ovengrill voorverwarmen. Van Groningerkoek 12 plakken van 1/2 cm dikte snijden. Plakjes koek op bakplaat leggen en 10 cm onder grill schuiven. Koek in 1-3 min. goudbruin grillen, halverwege omdraaien (opletten dat plakjes niet verbranden). Op rooster laten afkoelen.
Rookworst volgens gebruiksaanwijzing op verpakking verwarmen. Blaadjes van witlof loshalen en in 2-3 stukken snijden. In schaal olie met azijn en mosterd tot dressing kloppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Waterkers, witlof en appel luchtig door dressing scheppen. Salade over vier borden verdelen. Worst in plakjes snijden en op salade leggen. Kruidkoektoast ernaast leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ Groningerkoek
1 (boeren)rookworst
2 struikjes witlof
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels (witte) balsamicoazijn
1 eetlepel Groninger mosterd
2 zakjes waterkers
2 appels