Salade van chioggiabiet, geitenkaas, waterkers & pistachenoten
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronk witlof en halveer in de lengte. Verwijder de harde kern en snijd in de lengte in dunne repen.
Schil de bieten en halveer ze. Schaaf met de dunschiller op de snijkant in dunne plakjes, zodat het mooie patroon van het binnenste van deze bieten goed zichtbaar is. Halveer de druiven en verwijder de harde stelen van de waterkers.
Verdeel de biet, het witlof en de waterkers over de borden. Verdeel de geitenkaas erover. Bestrooi met de pistachenoten, versgemalen peper en eventueel grof zeezout. Besprenkel met de balsamicoazijn en olie.
Salade van chioggiabiet, geitenkaas, waterkers & pistachenoten
voorgerecht
null personen
445 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronk witlof en halveer in de lengte. Verwijder de harde kern en snijd in de lengte in dunne repen.
Schil de bieten en halveer ze. Schaaf met de dunschiller op de snijkant in dunne plakjes, zodat het mooie patroon van het binnenste van deze bieten goed zichtbaar is. Halveer de druiven en verwijder de harde stelen van de waterkers.
Verdeel de biet, het witlof en de waterkers over de borden. Verdeel de geitenkaas erover. Bestrooi met de pistachenoten, versgemalen peper en eventueel grof zeezout. Besprenkel met de balsamicoazijn en olie.
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g pistachenoten
1 stronk witlof
2 Chioggia bieten
125 g pitloze rode druiven
25 g biologische waterkers
150 g geitenkaas 45+
2 el balsamicoazijn
2 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
dunschiller