Wintersalade met gegrilde kipfilet
Aan de slag
Kipfilets in de lengte in dikke plakken snijden. In kom mosterd mengen met 2 el olie, zout en peper. Plakken kip door mosterdolie wentelen. Grillpan verhitten en kip in 2-3 min. per kant bruin en gaar roosteren. In koekenpan 2 el olie verhitten en appelpartjes op hoog vuur bruinbakken. Azijn met 2 el olie, zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Sla in brede repen snijden en wassen. Harde steeltjes uit waterkers verwijderen. Bietjes schillen en in blokjes snijden. Sla en waterkers mengen met dressing. Salade over vier diepe borden verdelen. Appel, biet en kip erover verdelen en rest van dressing erover sprenkelen. Serveren met Boulognestokbrood.
Wintersalade met gegrilde kipfilet
hoofdgerecht
null personen
345 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kipfilets in de lengte in dikke plakken snijden. In kom mosterd mengen met 2 el olie, zout en peper. Plakken kip door mosterdolie wentelen. Grillpan verhitten en kip in 2-3 min. per kant bruin en gaar roosteren. In koekenpan 2 el olie verhitten en appelpartjes op hoog vuur bruinbakken. Azijn met 2 el olie, zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Sla in brede repen snijden en wassen. Harde steeltjes uit waterkers verwijderen. Bietjes schillen en in blokjes snijden. Sla en waterkers mengen met dressing. Salade over vier diepe borden verdelen. Appel, biet en kip erover verdelen en rest van dressing erover sprenkelen. Serveren met Boulognestokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kipfilet
1 eetlepel mosterd
6 eetlepels olijfolie
4 kleine stevige appels
1 eetlepel balsamicoazijn
1 kopje Romainesla
1 zakje waterkers
2 gekookte rode bietjes
Dit heb je nodig
grillpan