Zoet-pittige salade met knoflookcroutons
Aan de slag
Schep de blokjes brood om met de knoflook en 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper. Bak de broodblokjes in een koekenpan op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Was de appels en steek het klokhuis er voorzichtig uit met een appelboor. Snijd de appels horizontaal (met het gat in het midden) in dunne plakken en besprenkel ze met het citroensap om verkleuren te voorkomen. Klop 2 eetlepels olie los met de balsamicoazijn en schep de rucola hiermee om, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de rucola over 4 borden. Verdeel de plakjes biet en de plakjes appel dakpansgewijs over de rucola. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Verdeel de croutons over de salade.
Zoet-pittige salade met knoflookcroutons
null personen
280 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schep de blokjes brood om met de knoflook en 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper. Bak de broodblokjes in een koekenpan op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Was de appels en steek het klokhuis er voorzichtig uit met een appelboor. Snijd de appels horizontaal (met het gat in het midden) in dunne plakken en besprenkel ze met het citroensap om verkleuren te voorkomen. Klop 2 eetlepels olie los met de balsamicoazijn en schep de rucola hiermee om, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de rucola over 4 borden. Verdeel de plakjes biet en de plakjes appel dakpansgewijs over de rucola. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Verdeel de croutons over de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ ciabatta
2 tenen knoflook
4 eetlepels olijfolie
2 appels
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels balsamicoazijn
1 zak rucolasla
1 bak gekookte bieten
Dit heb je nodig
appelboor