Rodekoolpuree
Aan de slag
Bouillontablet oplossen in 1 liter kokend water. In pan 1 el boter smelten en ui 2 min. zachtjes fruiten. Rijst erdoor roeren en 1-2 min. meebakken. Rodekool en Chinees vijfkruidenpoeder door rijst scheppen en naar smaak zout en peper toevoegen. Bouillon bij rodekool schenken en geheel doorroeren. Op laag vuur rodekool 20-25 min. koken tot rijst gaar is. Rodekool afgieten in zeef en goed laten uitlekken. Rodekool met rijst in keukenmachine pureren tot gladde massa. Rest van boter erdoor mengen. Rodekoolpuree op smaak brengen met zout en peper en eventueel nog even verwarmen. Lekker met gebakken kipfilet en appelcompote.
Rodekoolpuree
bijgerecht
null personen
160 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Bouillontablet oplossen in 1 liter kokend water. In pan 1 el boter smelten en ui 2 min. zachtjes fruiten. Rijst erdoor roeren en 1-2 min. meebakken. Rodekool en Chinees vijfkruidenpoeder door rijst scheppen en naar smaak zout en peper toevoegen. Bouillon bij rodekool schenken en geheel doorroeren. Op laag vuur rodekool 20-25 min. koken tot rijst gaar is. Rodekool afgieten in zeef en goed laten uitlekken. Rodekool met rijst in keukenmachine pureren tot gladde massa. Rest van boter erdoor mengen. Rodekoolpuree op smaak brengen met zout en peper en eventueel nog even verwarmen. Lekker met gebakken kipfilet en appelcompote.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vleesbouillontablet
50 g boter
1 ui
50 g witte rijst
1 zak gesneden rodekool
2 theelepels Chinese kruiden
Dit heb je nodig
keukenmachine