Kip met taugé in zoetzure saus
Vraag de kids wat ze willen eten, en dit gerecht is een grote kanshebber.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de kipfilet in 5 min. goudbruin.
Snijd de ui in partjes. Voeg de ui toe en roerbak 3 min. Voeg de zoetzure saus toe, breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 5 min. garen. Voeg de taugé aan de saus toe en warm nog 1 min. door.
Snijd de komkommer in reepjes en de bosui in smalle ringetjes. Meng de komkommer en de bosui met een beetje zout. Giet de rijst af. Serveer de kip in zoetzure saus met de rijst en de komkommersalade.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Kip met taugé in zoetzure saus
Vraag de kids wat ze willen eten, en dit gerecht is een grote kanshebber.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de kipfilet in 5 min. goudbruin.
Snijd de ui in partjes. Voeg de ui toe en roerbak 3 min. Voeg de zoetzure saus toe, breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 5 min. garen. Voeg de taugé aan de saus toe en warm nog 1 min. door.
Snijd de komkommer in reepjes en de bosui in smalle ringetjes. Meng de komkommer en de bosui met een beetje zout. Giet de rijst af. Serveer de kip in zoetzure saus met de rijst en de komkommersalade.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g witte rijst
380 g kipfiletreepjes
2 el traditionele olijfolie
1 ui
535 g Chinese zoetzure saus
125 g taugé
1 komkommer
3 stuks bosuien
Dit heb je nodig
wok