Boerenkoolquiche
Met rookworst, maar dan in de vorm van een taart. Zo heb je deze wintergroente nog nooit gegeten!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de boerenkool en tijm toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout
Vet de quichevorm in. Bekleed deze met het ontdooide deeg voor hartige taart. Druk de randen aan en snijd overtollig deeg langs de rand weg. Verdeel de boerenkool over de taartbodem. Snijd de rookworst in plakjes en leg op de vulling.
Klop de eieren los met de room en peper en schenk over de vulling. Bak de boerenkoolquiche in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Boerenkoolquiche
Met rookworst, maar dan in de vorm van een taart. Zo heb je deze wintergroente nog nooit gegeten!
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de boerenkool en tijm toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout
Vet de quichevorm in. Bekleed deze met het ontdooide deeg voor hartige taart. Druk de randen aan en snijd overtollig deeg langs de rand weg. Verdeel de boerenkool over de taartbodem. Snijd de rookworst in plakjes en leg op de vulling.
Klop de eieren los met de room en peper en schenk over de vulling. Bak de boerenkoolquiche in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 grote ui
50 g ongezouten roomboter
150 g verse boerenkool
1 tl gedroogde tijm
5 plakjes deeg voor hartige taart
250 g runderrookworsten
4 middelgrote scharreleieren
100 ml kookroom
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 28 cm)