Hertenbiefstukjes op rozemarijnspiesjes
Aan de slag
Biefstukjes elk in 6 blokjes snijden en in kom mengen met azijn en 2 eetlepels olie. Van takjes onderste 5 cm rozemarijnnaaldjes afrissen en uiteinde van takje puntig bijknippen zodat het als spiesje kan dienen. 1 Eetlepel rozemarijnnaaldjes heel fijn hakken. Plakjes spek dun bestrijken met olie. Fijngehakte rozemarijn erover strooien en blokje biefstuk erop leggen. Stevig oprollen en met metalen pin (bijv. barbecuespies) gat in rolletje prikken. Aan elk rozemarijntakje 3 vleesrolletjes steken. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Spiesjes bestrijken met rest van olie en in grillpan in 4-6 minuten rondom bruin roosteren, regelmatig keren. Spiesjes op schaal leggen en bestrooien met zout en peper.
Hertenbiefstukjes op rozemarijnspiesjes
null porties
205 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Biefstukjes elk in 6 blokjes snijden en in kom mengen met azijn en 2 eetlepels olie. Van takjes onderste 5 cm rozemarijnnaaldjes afrissen en uiteinde van takje puntig bijknippen zodat het als spiesje kan dienen. 1 Eetlepel rozemarijnnaaldjes heel fijn hakken. Plakjes spek dun bestrijken met olie. Fijngehakte rozemarijn erover strooien en blokje biefstuk erop leggen. Stevig oprollen en met metalen pin (bijv. barbecuespies) gat in rolletje prikken. Aan elk rozemarijntakje 3 vleesrolletjes steken. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Spiesjes bestrijken met rest van olie en in grillpan in 4-6 minuten rondom bruin roosteren, regelmatig keren. Spiesjes op schaal leggen en bestrooien met zout en peper.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 hertenbiefstukjes
2 theelepels balsamicoazijn
4 eetlepels olijfolie extra vierge
8 takjes verse rozemarijn
24 plakjes katenspek
0 (zee)zout
0 (versgemalen) zwarte peper