Noord-Afrikaanse groentedip met komijn en sesamzaad
Aan de slag
Snijd de bleekselderij en wortel in lengte in dunne repen en zet in een glas. Rooster de cashewnoten en peperkorrels in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. Maal in een keukenmachine de cashewnoten en peper fijn. Meng met de koriander, komijn en sesamzaad (= dukkah). Verdeel samen met de olie en houmous over aparte schaaltjes. Serveer met de groenten.
Noord-Afrikaanse groentedip met komijn en sesamzaad
null porties
210 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bleekselderij en wortel in lengte in dunne repen en zet in een glas. Rooster de cashewnoten en peperkorrels in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. Maal in een keukenmachine de cashewnoten en peper fijn. Meng met de koriander, komijn en sesamzaad (= dukkah). Verdeel samen met de olie en houmous over aparte schaaltjes. Serveer met de groenten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 stengels bleekselderij
300 g winterpenen
75 g ongezouten cashewnoten
1 tl zwarte-peperkorrels
2 tl Ketoembar gemalen koriander
1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
3 el geroosterde sesamzaadjes
50 ml olijfolie extra vierge
200 g hummus
Dit heb je nodig
keukenmachine