Auberginepuree met koriander
bewaar
bewaar

Auberginepuree met koriander

1 uur bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 ºC. Met vork aubergines rondom inprikken en op bakplaat leggen. In midden van oven aubergines 30-40 min. roosteren tot schil bruin begint te worden; aubergines tussentijds 2-3 keer omdraaien. Aubergines iets laten afkoelen en vervolgens in lengte halveren. Met lepel vruchtvlees eruit scheppen en in maatbeker overdoen. Knoflook erboven uitpersen. Komijn en sesamzaad toevoegen. Alles met staafmixer pureren en al mengend olijfolie in dun straaltje erbij schenken tot romige puree ontstaat. Koriander erdoor scheppen en puree op smaak brengen met zout en peper. In broodrooster shoarmabroodjes roosteren en daarna in vieren snijden. Auberginepuree op vier kleine bordjes scheppen en pitapuntjes ernaast leggen.

algemeenAuberginepuree is ook lekker als broodbeleg: bestrijk een geroosterde snee donker brood met auberginepuree en beleg hem met rauwe ham.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Auberginepuree met koriander

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig