Auberginepuree
Aan de slag
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Aubergines wassen en kroontjes laten zitten. Aubergines (niet te dicht) onder hete grill schuiven en ca. 20 minuten roosteren tot schil gaat blakeren en aubergines zacht zijn. Af en toe keren. Aubergines op plank leggen en iets laten afkoelen. Intussen citroen uitpersen. Knoflook pellen. Met scherp mes aubergines in lengte halveren en vruchtvlees uit schil schrapen. Auberginepuree in kom doen en fijn maken met vork. Citroensap erdoor roeren. Knoflook erboven uitpersen. Olie en yoghurt toevoegen en alles goed doorroeren. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie erboven fijn knippen. Lauwwarm of op kamertemperatuur serveren met warme shoarmabroodjes.
Auberginepuree
voorgerecht
null personen
60 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Aubergines wassen en kroontjes laten zitten. Aubergines (niet te dicht) onder hete grill schuiven en ca. 20 minuten roosteren tot schil gaat blakeren en aubergines zacht zijn. Af en toe keren. Aubergines op plank leggen en iets laten afkoelen. Intussen citroen uitpersen. Knoflook pellen. Met scherp mes aubergines in lengte halveren en vruchtvlees uit schil schrapen. Auberginepuree in kom doen en fijn maken met vork. Citroensap erdoor roeren. Knoflook erboven uitpersen. Olie en yoghurt toevoegen en alles goed doorroeren. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie erboven fijn knippen. Lauwwarm of op kamertemperatuur serveren met warme shoarmabroodjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
½ citroen
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
2 eetlepels Griekse yoghurt
0 zout
0 (versgemalen) peper
2 takjes peterselie