Vanille-citrustaart met krokante bodem
Aan de slag
Oven op 175 ºC voorverwarmen. In keukenmachine bloem, mespunt zout en boter met pulseknop tot kruimeldeeg mengen. Poedersuiker en dooiers toevoegen en kort kneden. Vorm met deeg bekleden. Deeg met bakpapier bekleden en vullen met steunvulling. In oven taartbodem ca. 50 min. bakken tot bodem mooi bruin is. Steunvulling en bakpapier verwijderen en taartbodem laten afkoelen. Intussen grapefruits en sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliesjes uit snijden. Op keukenpapier laten uitlekken. Vanillekwark gelijkmatig over taartbodem uitstrijken en grapefruit- en sinaasappelpartjes erover verdelen. Direct serveren.
Vanille-citrustaart met krokante bodem
nagerecht
null porties
302 kcal
20 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Oven op 175 ºC voorverwarmen. In keukenmachine bloem, mespunt zout en boter met pulseknop tot kruimeldeeg mengen. Poedersuiker en dooiers toevoegen en kort kneden. Vorm met deeg bekleden. Deeg met bakpapier bekleden en vullen met steunvulling. In oven taartbodem ca. 50 min. bakken tot bodem mooi bruin is. Steunvulling en bakpapier verwijderen en taartbodem laten afkoelen. Intussen grapefruits en sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliesjes uit snijden. Op keukenpapier laten uitlekken. Vanillekwark gelijkmatig over taartbodem uitstrijken en grapefruit- en sinaasappelpartjes erover verdelen. Direct serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g bloem
125 g boter
70 g poedersuiker
2 eieren
2 rode grapefruits
2 sinaasappels
500 g volle vanille-kwark
Dit heb je nodig
keukenmachine, lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede), ingevet, bakpapier, steunvulling