Kersenkwarktaart met bessen-druivensap
Gefeliciteerd! Jouw verjaardag verdient deze heerlijke vruchtentaart.
Aan de slag
Week in een kom met koud water de gelatine ca. 5 min. Was de kersen. Verwijder ondertussen uit 1/3 van de kersen de pit (met kersenontpitter). Pureer in de keukenmachine. Verwarm in een pannetje zachtjes de dubbeldrank.
Knijp de gelatine goed uit. Los al roerend op in het van het vuur afgehaalde bessensap. Laat het mengsel afkoelen. Roer in een kom de kwark, het gelatinemengsel, de kersenpuree en de suiker door elkaar.
Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep door het kwarkmengsel. Smelt de boter. Verkruimel in een keukenmachine de cookies en meng de gesmolten boter erdoor. Vet de springvorm in.
Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de ingevette vorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Verdeel het kwarkmengsel erover en strijk de bovenkant glad.
Zet de rest van de kersen met steeltjes rechtop op de bovenkant van de kaart. Laat de kaart in de koelkast ca. 3 uur opstijven.
Gelatine verwerken
Instructievideo - 01:12 min.
Kersenkwarktaart met bessen-druivensap
Gefeliciteerd! Jouw verjaardag verdient deze heerlijke vruchtentaart.
nagerecht
null porties
438 kcal
20 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Week in een kom met koud water de gelatine ca. 5 min. Was de kersen. Verwijder ondertussen uit 1/3 van de kersen de pit (met kersenontpitter). Pureer in de keukenmachine. Verwarm in een pannetje zachtjes de dubbeldrank.
Knijp de gelatine goed uit. Los al roerend op in het van het vuur afgehaalde bessensap. Laat het mengsel afkoelen. Roer in een kom de kwark, het gelatinemengsel, de kersenpuree en de suiker door elkaar.
Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep door het kwarkmengsel. Smelt de boter. Verkruimel in een keukenmachine de cookies en meng de gesmolten boter erdoor. Vet de springvorm in.
Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de ingevette vorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Verdeel het kwarkmengsel erover en strijk de bovenkant glad.
Zet de rest van de kersen met steeltjes rechtop op de bovenkant van de kaart. Laat de kaart in de koelkast ca. 3 uur opstijven.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 blaadjes witte gelatine
500 g kersen
100 ml dubbeldrank bessen & druiven
500 g volle kwark
175 g witte basterdsuiker
250 ml slagroom
200 g almond cookies
100 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
springvorm (∅ 24 cm)
keukenmachine