Platte-kaaspudding met frambozen
Aan de slag
Gelatine 5 min. in koud water weken. Vanillestokje opensnijden en met mes merg eruit schrapen. Merg mengen met slagroom. Slagroom met 50 g basterdsuiker bijna stijf kloppen. Slagroom en kwark mengen. In kom frambozen mengen met rest van suiker en leeggeschraapt vanillestokje erbij leggen, zodat dit extra smaak afgeeft. Gelatine uitknijpen. In pannetje citroensap verwarmen. Pan van vuur nemen en gelatine in citroensap oplossen. Citroensap voorzichtig door roomkwark mengen. Kwarkmengsel in ingevette vorm scheppen. Pudding met plasticfolie afdekken en in koelkast in 3 uur laten opstijven.
Pudding in bak met heet water dompelen. Rand van pudding voorzichtig lossnijden. Bord erop leggen, samen keren en pudding op schaal laten glijden. Vanillestokje uit frambozen verwijderen. Frambozen over en naast pudding scheppen.
Platte-kaaspudding met frambozen
nagerecht
null personen
270 kcal
20 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Gelatine 5 min. in koud water weken. Vanillestokje opensnijden en met mes merg eruit schrapen. Merg mengen met slagroom. Slagroom met 50 g basterdsuiker bijna stijf kloppen. Slagroom en kwark mengen. In kom frambozen mengen met rest van suiker en leeggeschraapt vanillestokje erbij leggen, zodat dit extra smaak afgeeft. Gelatine uitknijpen. In pannetje citroensap verwarmen. Pan van vuur nemen en gelatine in citroensap oplossen. Citroensap voorzichtig door roomkwark mengen. Kwarkmengsel in ingevette vorm scheppen. Pudding met plasticfolie afdekken en in koelkast in 3 uur laten opstijven.
Pudding in bak met heet water dompelen. Rand van pudding voorzichtig lossnijden. Bord erop leggen, samen keren en pudding op schaal laten glijden. Vanillestokje uit frambozen verwijderen. Frambozen over en naast pudding scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 blaadjes witte gelatine
1 vanillestokje
125 ml slagroom
75 g basterdsuiker
500 g volle kwark
1 bakje frambozen
2 citroenen
Dit heb je nodig
plasticfolie
puddingvorm inhoud ca. 1 liter