Roségelei met frambozen en muntroom
bewaar
bewaar

Roségelei met frambozen en muntroom

25 min. bereiden / 3 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

In pan 200 ml rosé met vanillestokje aan de kook brengen en ca. 10 min. zachtjes laten trekken. Gelatine 5 min. weken in ruim koud water. Vanillestokje uit rosé nemen en bewaren. In warme roséwijn 150 g suiker al roerende oplossen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in warme rosé oplossen. In kom rest van rosé en gelatinemengsel door elkaar roeren. Frambozen erdoor scheppen. Roségelei in puddingvorm scheppen en in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven.

Met mes merg uit vanillestokje schrapen. In kom slagroom met vanillemerg en rest van suiker lobbig kloppen. Munt erdoor scheppen. Pudding uit koelkast nemen en vorm kort in bak met warm water dompelen. Vorm op zijkant leggen en vinger aan een kant tegen gelei drukken, zodat gelei loskomt van wand. Platte schaal tegen puddingvorm houden, samen keren en wijngelei op schaal laten glijden. Muntroom apart erbij geven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Roségelei met frambozen en muntroom

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig