Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien
Aan de slag
Aardbeien met basilicum omscheppen. In keukenmachine vanille met suiker fijn malen. Van vanillesuiker 100 g met 100 ml water aan de kook brengen en siroop 5 min. laten doorkoken. Van laurierblad nerf verwijderen. Kokend water over blad schenken, onmiddellijk uit water nemen en zeer fijn snijden. Laurier met enkele el suikersiroop in keukenmachine zo fijn mogelijk pureren, overige siroop erbij schenken.
Gelatine weken in koud water. Melk met helft van slagroom en rest van suiker aan de kook brengen en in 10 min. tot helft laten inkoken. Pan van vuur nemen. Gelatine uitknijpen en door room roeren. Roommengsel in grotere kom met ijskoud water in 15 min. laten afkoelen tot geheel lobbig wordt.
Rest van slagroom lobbig kloppen en met kwark en grappa door mengsel scheppen. Over vormpjes verdelen en afgedekt in koelkast in ca. 4 uur laten opstijven.
Puddingvormpjes even in heet water dompelen en panna cotta op bord laten glijden. Lauriersiroop erover schenken en geheel met aardbeien garneren.
Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien
nagerecht
null personen
435 kcal
45 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Aardbeien met basilicum omscheppen. In keukenmachine vanille met suiker fijn malen. Van vanillesuiker 100 g met 100 ml water aan de kook brengen en siroop 5 min. laten doorkoken. Van laurierblad nerf verwijderen. Kokend water over blad schenken, onmiddellijk uit water nemen en zeer fijn snijden. Laurier met enkele el suikersiroop in keukenmachine zo fijn mogelijk pureren, overige siroop erbij schenken.
Gelatine weken in koud water. Melk met helft van slagroom en rest van suiker aan de kook brengen en in 10 min. tot helft laten inkoken. Pan van vuur nemen. Gelatine uitknijpen en door room roeren. Roommengsel in grotere kom met ijskoud water in 15 min. laten afkoelen tot geheel lobbig wordt.
Rest van slagroom lobbig kloppen en met kwark en grappa door mengsel scheppen. Over vormpjes verdelen en afgedekt in koelkast in ca. 4 uur laten opstijven.
Puddingvormpjes even in heet water dompelen en panna cotta op bord laten glijden. Lauriersiroop erover schenken en geheel met aardbeien garneren.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g aardbeien
6 blaadjes basilicum
1 vanillestokje
150 g suiker
10 blaadjes laurier
4 blaadjes gelatine
4 eetlepels volle melk
200 ml slagroom
350 g volle kwark
2 eetlepels grappa
Dit heb je nodig
keukenmachine, vijzel of staafmixer
eenpersoons-puddingvormpjes (inhoud 150 ml)