Vegetarische schnitzel met bloemkool
Aan de slag
Bloemkool schoonmaken en in z'n geheel in 15 min. beetgaar koken. Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing koken. Ui pellen en snipperen. Verhit de helft van de boter en fruit de ui met kerriepoeder. Bloem erboven zeven. Melk al roerend met garde in gedeelten erbij schenken. Tot saus gebonden is blijven roeren. Saus met zout en peper op smaak brengen. In grote koekenpan rest van boter verhitten en schnitzels 4-6 min bakken. Bloemkool met schuimspaan uit pan nemen, laten uitlekken en op (verwarmde) schotel leggen. Kerriesaus erover schenken. Met krieltjes en schnitzels serveren.
Vegetarische schnitzel met bloemkool
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bloemkool schoonmaken en in z'n geheel in 15 min. beetgaar koken. Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing koken. Ui pellen en snipperen. Verhit de helft van de boter en fruit de ui met kerriepoeder. Bloem erboven zeven. Melk al roerend met garde in gedeelten erbij schenken. Tot saus gebonden is blijven roeren. Saus met zout en peper op smaak brengen. In grote koekenpan rest van boter verhitten en schnitzels 4-6 min bakken. Bloemkool met schuimspaan uit pan nemen, laten uitlekken en op (verwarmde) schotel leggen. Kerriesaus erover schenken. Met krieltjes en schnitzels serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
700 g krieltjes
1 middelgrote ui
60 g ongezouten roomboter
1 el kerriepoeder
2 el patentbloem
300 ml halfvolle melk
400 g Garden Gourmet schnitzels