Hartige taart met ui, bacon en Hüttenkäse
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. In koekenpan 3 el olie verhitten. Uiringen (handvol bewaren) met salie en zout 10 min. fruiten. Van bladerdeeg rechthoekige taartbodem vormen door plakjes, 3 aan 3, overlappend op bakplaat te leggen. Naden aandrukken. Met vork gaatjes in bodem drukken. Achtereenvolgens ui, Hüttenkäse en bacon over taartbodem verdelen en taart met peper bestrooien. Taart in 20 min. goudbruin en krokant bakken. Intussen rest van olie met azijn en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen en met tomaat mengen. Taart in 4 stukken snijden en over vier borden verdelen. Tomatensalade ernaast serveren.
Hartige taart met ui, bacon en Hüttenkäse
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. In koekenpan 3 el olie verhitten. Uiringen (handvol bewaren) met salie en zout 10 min. fruiten. Van bladerdeeg rechthoekige taartbodem vormen door plakjes, 3 aan 3, overlappend op bakplaat te leggen. Naden aandrukken. Met vork gaatjes in bodem drukken. Achtereenvolgens ui, Hüttenkäse en bacon over taartbodem verdelen en taart met peper bestrooien. Taart in 20 min. goudbruin en krokant bakken. Intussen rest van olie met azijn en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen en met tomaat mengen. Taart in 4 stukken snijden en over vier borden verdelen. Tomatensalade ernaast serveren.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 eetlepels olijfolie
3 uien
1 theelepel gedroogde salie
6 plakjes bladerdeeg
200 g hüttenkäse
200 g bacon
2 theelepels rode-wijnazijn
3 tomaten
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier