Hartige taart met gerookte kip en paprika
Hartige taart leent zich wonderwel voor een lentelunch. Samen met een simpele, groene salade is het een volledige maaltijd.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol de deegrol uit en leg met bijbehorend bakpapier in bakvorm. Druk het deeg stevig langs de wanden van de vorm aan en laat het er iets overheen hangen. Prik de bodem van deeg met een vork in. Maak de paprika's schoon en snijd in heel dunne reepjes.
Maak de paprika's schoon en snijd in heel dunne reepjes. Meng in een kom de paprika en kipreepjes met crèma di balsamico en voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel het kipmengsel over de taartbodem.
Klop in een kom de eieren los en schep er hüttenkäse doorheen. Knip de helft van het bakje bieslook erboven fijn en voeg naar smaak zout en peper naar smaak toe. Verdeel het eimengsel over taartvulling. Bak nu de hartige taart in midden van oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Laat de taart iets afkoelen. Meng intussen de veldsla met yoghurtdressing. Snijd de taart in punten. Verdeel de salade over grote borden en leg op elk bord 2 punten taart.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Hartige taart met gerookte kip en paprika
Hartige taart leent zich wonderwel voor een lentelunch. Samen met een simpele, groene salade is het een volledige maaltijd.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol de deegrol uit en leg met bijbehorend bakpapier in bakvorm. Druk het deeg stevig langs de wanden van de vorm aan en laat het er iets overheen hangen. Prik de bodem van deeg met een vork in. Maak de paprika's schoon en snijd in heel dunne reepjes.
Maak de paprika's schoon en snijd in heel dunne reepjes. Meng in een kom de paprika en kipreepjes met crèma di balsamico en voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel het kipmengsel over de taartbodem.
Klop in een kom de eieren los en schep er hüttenkäse doorheen. Knip de helft van het bakje bieslook erboven fijn en voeg naar smaak zout en peper naar smaak toe. Verdeel het eimengsel over taartvulling. Bak nu de hartige taart in midden van oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Laat de taart iets afkoelen. Meng intussen de veldsla met yoghurtdressing. Snijd de taart in punten. Verdeel de salade over grote borden en leg op elk bord 2 punten taart.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g vers bladerdeeg
1 paprikamix
200 g gerookte kipfiletreepjes
2 el crema di balsamico
4 scharreleieren
200 g koelverse hüttenkäse kaas
12½ g verse bieslook
150 g veldsla
2 el yoghurtdressing
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm)