Pizza met mozzarella en broccoli
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Broccoliroosjes in de lengte halveren. In pan met ruim water en 1/2 tl zout broccoli in 2 min. beetgaar koken. Broccoli in vergiet afspoelen met koud stromend water. Broccoli laten uitlekken en met keukenpapier droogdeppen. Pizzadeeg met 1 el olie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Deeg in 2 stukken verdelen en op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot dunne, ronde lappen. Deeglappen op ingevette bakplaat leggen en dun met olie bestrijken. Mozzarella erover verdelen en broccoli met zongedroogde tomaten ertussen leggen. Kruiden en zout en peper naar smaak erover strooien en rest van olie erover sprenkelen. In midden van oven pizza's in 15 min. knapperig bruin en gaar bakken. Lekker met tomatensalade.
Pizza met mozzarella en broccoli
hoofdgerecht
null personen
840 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Broccoliroosjes in de lengte halveren. In pan met ruim water en 1/2 tl zout broccoli in 2 min. beetgaar koken. Broccoli in vergiet afspoelen met koud stromend water. Broccoli laten uitlekken en met keukenpapier droogdeppen. Pizzadeeg met 1 el olie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Deeg in 2 stukken verdelen en op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot dunne, ronde lappen. Deeglappen op ingevette bakplaat leggen en dun met olie bestrijken. Mozzarella erover verdelen en broccoli met zongedroogde tomaten ertussen leggen. Kruiden en zout en peper naar smaak erover strooien en rest van olie erover sprenkelen. In midden van oven pizza's in 15 min. knapperig bruin en gaar bakken. Lekker met tomatensalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g panklare broccoliroosjes
½ pak mix voor pizzabodem
4 eetlepels olijfolie extra vierge
1 bol mozzarella
4 zongedroogde tomaten in olie
½ eetlepel Italiaanse kruiden