Mediterraan gehaktbrood
Weer eens wat anders dan ballen en geliefd door iedereen. Met olijven, Italiaanse kruiden en tomatensaus.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Verkruimel het brood in de keukenmachine en meng het met de eieren en de helft van de tapenade door het gehakt. Snijd de olijven in plakjes. Meng de kruiden, olijven, peper en zout door het gehakt. Pers de knoflook erboven. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het gehakt erop. Vorm een "brood" van het gehakt. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in ca. 1 uur bruin en gaar. Dep tussendoor het vet weg met keukenpapier.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een pan en bak de ui 2-3 min. zachtjes. Meng tomatensaus en de rest van de tapenade erdoor. Saus nog 2 min. doorwarmen. Haal het gehaktbrood uit de oven, laat even rusten en snijd in plakken. Verdeel de plakken over de borden en schenk de tomatensaus erover.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Mediterraan gehaktbrood
Weer eens wat anders dan ballen en geliefd door iedereen. Met olijven, Italiaanse kruiden en tomatensaus.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
20 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Verkruimel het brood in de keukenmachine en meng het met de eieren en de helft van de tapenade door het gehakt. Snijd de olijven in plakjes. Meng de kruiden, olijven, peper en zout door het gehakt. Pers de knoflook erboven. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het gehakt erop. Vorm een "brood" van het gehakt. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in ca. 1 uur bruin en gaar. Dep tussendoor het vet weg met keukenpapier.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een pan en bak de ui 2-3 min. zachtjes. Meng tomatensaus en de rest van de tapenade erdoor. Saus nog 2 min. doorwarmen. Haal het gehaktbrood uit de oven, laat even rusten en snijd in plakken. Verdeel de plakken over de borden en schenk de tomatensaus erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 sneetjes oud witbrood
2 middelgrote eieren
100 g koelverse tapenade van zongedroogde tomaten
750 g kalfsgehakt
120 g groene olijven met piment
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 teen knoflook
1 ui
2 el traditionele olijfolie
1 pak basistomatensaus