Italiaanse gehaktballetjes
Aan de slag
Snijd de zongedroogde tomaten en knoflook in kleine stukjes. Klop het ei los. Doe het gehakt, ei, de zongedroogde tomaten, knoflook, het paneermeel en de Italiaanse kruiden in een grote kom. Breng op smaak met peper en zout. Maak eerst je handen nat. Kneed dan het mengsel met je handen. Verdeel het gehakt in 12 stukken en rol er 12 balletjes van.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Leg de balletjes erin. Bak de balletjes 4 min. Schud de pan af en toe zodat de balletjes aan alle kanten bruin worden en doe de tomatenblokjes erbij. Zet het vuur laag en laat alles ongeveer 10 min. zachtjes koken. Draai de balletjes met een spatel een paar keer voorzichtig om.
Controleer of de balletjes gaar zijn: prik er met een vork eentje uit de pan, snijd doormidden en kijk of de binnenkant bruin is.
Hoe moet je balletjes rollen?
Instructievideo - 01:03 min.
Italiaanse gehaktballetjes
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de zongedroogde tomaten en knoflook in kleine stukjes. Klop het ei los. Doe het gehakt, ei, de zongedroogde tomaten, knoflook, het paneermeel en de Italiaanse kruiden in een grote kom. Breng op smaak met peper en zout. Maak eerst je handen nat. Kneed dan het mengsel met je handen. Verdeel het gehakt in 12 stukken en rol er 12 balletjes van.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Leg de balletjes erin. Bak de balletjes 4 min. Schud de pan af en toe zodat de balletjes aan alle kanten bruin worden en doe de tomatenblokjes erbij. Zet het vuur laag en laat alles ongeveer 10 min. zachtjes koken. Draai de balletjes met een spatel een paar keer voorzichtig om.
Controleer of de balletjes gaar zijn: prik er met een vork eentje uit de pan, snijd doormidden en kijk of de binnenkant bruin is.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g koelverse zongedroogde tomaten
1 teen knoflook
1 middelgroot ei
500 g rundergehakt
2 el paneermeel
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
3 el traditionele olijfolie
400 g tomatenblokjes