Bonenschotel met saucijzen
Aan de slag
Saucijzen inprikken en met 1 el olie bestrijken. In koekenpan met antiaanbaklaag saucijzen op matig vuur in 10-12 min. rondom bruin en gaar bakken. Stoneleeks in stukjes van 2 cm snijden. Oesterzwammen in repen scheuren. In hapjespan 2 el olie verhitten en oesterzwammen op hoog vuur 2-3 min. bakken. Stoneleeks toevoegen, vuur laag draaien en na 5 min. tomatenblokjes en kidneybonen toevoegen. Gerecht op smaak brengen met zout en peper en nog 5 min. laten stoven. In kom sla omscheppen met rest van olie, citroensap, mespunt zout en peper. Saucijzen in stukjes snijden. Bonenschotel in twee diepe borden scheppen en saucijzen erop leggen.
Bonenschotel met saucijzen
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Saucijzen inprikken en met 1 el olie bestrijken. In koekenpan met antiaanbaklaag saucijzen op matig vuur in 10-12 min. rondom bruin en gaar bakken. Stoneleeks in stukjes van 2 cm snijden. Oesterzwammen in repen scheuren. In hapjespan 2 el olie verhitten en oesterzwammen op hoog vuur 2-3 min. bakken. Stoneleeks toevoegen, vuur laag draaien en na 5 min. tomatenblokjes en kidneybonen toevoegen. Gerecht op smaak brengen met zout en peper en nog 5 min. laten stoven. In kom sla omscheppen met rest van olie, citroensap, mespunt zout en peper. Saucijzen in stukjes snijden. Bonenschotel in twee diepe borden scheppen en saucijzen erop leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kalfs- of kalkoensaucijzen
4 eetlepels olijfolie extra vierge
1 zakje stoneleeks
1 bakje oesterzwammen
1 blik tomatenblokjes
1 blik groene kidneybonen
1 zak ijsbergsla met frisée
1 eetlepel citroensap