Tartes aux pruneaux - Pruimentaartjes
Aan de slag
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. Vet de bakplaat in. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Snijd met een mes inkepingen in het randje of druk met de tanden van de vork erin. Strooi de suiker in het midden van de bladerdeeg.
Snijd de pruimen in vieren en verwijder de pitten. Leg de stukjes fruit met de bolle kant omhoog op het bladerdeeg. Bak in het midden van oven taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Haal de taartjes uit de oven en bestrijk de bovenkant van de taartjes direct royaal met de jam (daarvan gaan ze glanzen). Strooi de amandelschaafsel erover en laat de taartjes afkoelen tot lauwwarm of koud. Serveer met de losgeroerde, ongezoete crème fraîche.
Tartes aux pruneaux - Pruimentaartjes
null personen
465 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. Vet de bakplaat in. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Snijd met een mes inkepingen in het randje of druk met de tanden van de vork erin. Strooi de suiker in het midden van de bladerdeeg.
Snijd de pruimen in vieren en verwijder de pitten. Leg de stukjes fruit met de bolle kant omhoog op het bladerdeeg. Bak in het midden van oven taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Haal de taartjes uit de oven en bestrijk de bovenkant van de taartjes direct royaal met de jam (daarvan gaan ze glanzen). Strooi de amandelschaafsel erover en laat de taartjes afkoelen tot lauwwarm of koud. Serveer met de losgeroerde, ongezoete crème fraîche.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes diepvries bladerdeeg
2 el amandelschaafsel
1 el fijne kristalsuiker
250 g verse pruimen
4 el abrikozenjam
125 ml crème fraîche