Provençaalse rijstschotel
Dit gerecht heeft álles, behalve vlees en vis: perfect voor vegetariërs dus.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat nog 5 min. met de deksel op de pan staan. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de aubergine 5 min. Voeg de kruiden en de noten toe.
Schep de rijst erdoor en schep goed om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de brie in blokjes en halveer de tomaatjes. Schep de brie en tomaatjes door het rijstmengsel en verwarm het geheel nog 2-3 min. tot de brie begint te smelten.
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verdeel de rijstschotel over de borden en bestrooi met bosuitjes.
Provençaalse rijstschotel
Dit gerecht heeft álles, behalve vlees en vis: perfect voor vegetariërs dus.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat nog 5 min. met de deksel op de pan staan. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de aubergine 5 min. Voeg de kruiden en de noten toe.
Schep de rijst erdoor en schep goed om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de brie in blokjes en halveer de tomaatjes. Schep de brie en tomaatjes door het rijstmengsel en verwarm het geheel nog 2-3 min. tot de brie begint te smelten.
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verdeel de rijstschotel over de borden en bestrooi met bosuitjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte snelkookrijst
1 aubergine
1 el traditionele olijfolie
1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
½ bakje gemengde noten
200 g brie 60+
250 g cherrytomaten
3 bosuien