Gehakt-aubergineschotel
Verrassend met vermicelli en afgedekt met brie
Aan de slag
Kook de vermicelli 3 min. in ruim water. Giet af en meng met ¼ van de olijfolie. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snipper de uien.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de aubergine en oregano toe en bak op hoog vuur 5 min. mee. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. gaar. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus met de deksel op de pan 15 min. stoven. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Meng de vermicelli door de saus en schep in de ovenschaal. Snijd de brie in plakken en verdeel over de gehakt-aubergineschotel. Bak 10 min. in de oven.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Gehakt-aubergineschotel
Verrassend met vermicelli en afgedekt met brie
hoofdgerecht
null personen
865 kcal
30 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Kook de vermicelli 3 min. in ruim water. Giet af en meng met ¼ van de olijfolie. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snipper de uien.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de aubergine en oregano toe en bak op hoog vuur 5 min. mee. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. gaar. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus met de deksel op de pan 15 min. stoven. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Meng de vermicelli door de saus en schep in de ovenschaal. Snijd de brie in plakken en verdeel over de gehakt-aubergineschotel. Bak 10 min. in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g vermicelli
4 el traditionele olijfolie
2 aubergines
2 uien
2 tl gedroogde oregano
300 g rundergehakt
400 g tomatenblokjes
200 g brie 60+
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 20 cm)