Cannelloni met spinazie en zalm
Deze cannelloni vullen we rijkelijk met een spinazie-ricottavulling en zalm. Extra fijne smaakmakers: citroen en dille! In 20 minuten heb je 'm al klaar voor de oven die de rest van het werk voor je doet.
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui met de knoflook en chilivlokken 5 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Draai het vuur uit en laat iets afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en meng met de dille door de kookroom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Trek met een vork de zalm in stukjes.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Pureer met de staafmixer het spinaziemengsel met de ricotta, je mag nog wat stukjes zien. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de spinazie-ricottavulling in een spuitzak en vul de cannelloni ermee. Verdeel de cannelloni in 2 lagen over de bodem van de ovenschaal. Meng de overgebleven vulling met de zalm.
Verdeel de kookroom over de cannelloni en laat naar de bodem zakken. Verdeel het zalmmengsel, de panko en kaas erover. Bak in de oven in 35-40 min. gaar.
Cannelloni met spinazie en zalm
Deze cannelloni vullen we rijkelijk met een spinazie-ricottavulling en zalm. Extra fijne smaakmakers: citroen en dille! In 20 minuten heb je 'm al klaar voor de oven die de rest van het werk voor je doet.
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui met de knoflook en chilivlokken 5 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Draai het vuur uit en laat iets afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en meng met de dille door de kookroom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Trek met een vork de zalm in stukjes.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Pureer met de staafmixer het spinaziemengsel met de ricotta, je mag nog wat stukjes zien. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de spinazie-ricottavulling in een spuitzak en vul de cannelloni ermee. Verdeel de cannelloni in 2 lagen over de bodem van de ovenschaal. Meng de overgebleven vulling met de zalm.
Verdeel de kookroom over de cannelloni en laat naar de bodem zakken. Verdeel het zalmmengsel, de panko en kaas erover. Bak in de oven in 35-40 min. gaar.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote uien
4 tenen knoflook
4 el traditionele olijfolie
½ tl chilivlokken
600 g verse spinazie
1 biologische citroen
1 tl gedroogde dille
400 ml kookroom
250 g warmgerookte zalmmoten
500 g ricotta
250 g cannelloni
50 g panko
80 g Parmigiano Reggiano-poeder
Dit heb je nodig
staafmixer