Couscous met kip, perzik en snijbonen
Aan de slag
Laat de perziken uitlekken (vocht opvangen). Snijd de perzik in stukjes, de snijbonen in ruiten en de kip in blokjes. Verhit in een braadpan olie en bak de kipblokjes bruin. Veel de champignons schoon en halveer, bak 1 min. mee. Roer de tomatenpuree en chilipoeder erdoor. Voeg perziksap, 100 ml water toe en laat 15 min. afgedekt stoven.
Kook de snijbonen in 5-7 min. beetgaar. Laat de couscous 5 min. in kokend water met zout wellen. Perzik door kip scheppen en op smaak brengen met peper en zout. Verdeel de couscous over borden en leg het kipmengsel en de snijbonen erop.
Couscous met kip, perzik en snijbonen
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de perziken uitlekken (vocht opvangen). Snijd de perzik in stukjes, de snijbonen in ruiten en de kip in blokjes. Verhit in een braadpan olie en bak de kipblokjes bruin. Veel de champignons schoon en halveer, bak 1 min. mee. Roer de tomatenpuree en chilipoeder erdoor. Voeg perziksap, 100 ml water toe en laat 15 min. afgedekt stoven.
Kook de snijbonen in 5-7 min. beetgaar. Laat de couscous 5 min. in kokend water met zout wellen. Perzik door kip scheppen en op smaak brengen met peper en zout. Verdeel de couscous over borden en leg het kipmengsel en de snijbonen erop.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
410 g halve perziken op lichte siroop
300 g verse snijbonen
400 g kipfilet
2 el traditionele olijfolie
250 g champignons
70 g tomatenpuree
1 tl chilipoeder
300 g couscous