Bladerdeegtaartjes met gele room en perzik
Jarig? Serveer je gasten ieder hun eigen taartje; dat is weer eens iets anders dan een taartpunt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vouw alle randen van de deegplakjes ca. 2 1/2 cm dubbel zodat er platte vierkante bakjes ontstaan. Leg de bakjes naast elkaar op de bakplaat.
Giet de perziken af en vang het vocht op. Klop in een kom 200 ml perzikvocht met het water en de poeder voor banketbakkersroom met een garde tot een stevige room. Schep de gele room in de bladerdeegvierkantjes en strijk iets glad.
Leg in elk vierkantje een perzik met de bolle kant naar boven. Klop het ei los. Bestrijk de bladerdeegranden met ei. Bak in het midden van de oven de taartjes in ca. 20-25 min. goudbruin en haar.
Serveer warm, lauwwarm of koud. Bestuif vlak voor het serveren met poedersuiker.
Bladerdeegtaartjes met gele room en perzik
Jarig? Serveer je gasten ieder hun eigen taartje; dat is weer eens iets anders dan een taartpunt.
nagerecht
null porties
280 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vouw alle randen van de deegplakjes ca. 2 1/2 cm dubbel zodat er platte vierkante bakjes ontstaan. Leg de bakjes naast elkaar op de bakplaat.
Giet de perziken af en vang het vocht op. Klop in een kom 200 ml perzikvocht met het water en de poeder voor banketbakkersroom met een garde tot een stevige room. Schep de gele room in de bladerdeegvierkantjes en strijk iets glad.
Leg in elk vierkantje een perzik met de bolle kant naar boven. Klop het ei los. Bestrijk de bladerdeegranden met ei. Bak in het midden van de oven de taartjes in ca. 20-25 min. goudbruin en haar.
Serveer warm, lauwwarm of koud. Bestuif vlak voor het serveren met poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries roomboterbladerdeeg
830 g halve perziken op siroop
200 ml water
1 pakje poeder voor banketbakkersroom
1 middelgroot ei
1 el poedersuiker om te bestuiven