Toast met nectarine en knapperige ham
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de rucola fijn en meng door de ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de nectarines in dunne partjes.
Snijd de kapjes van het brood en snijd het brood in 15 dunne plakken. Halveer de sneetjes en leg op een bakplaat. Bestrijk de bovenkanten met de olie.Rooster in 5 min. goudbruin in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Bak de ham met 3 plakken tegelijk in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Laat de ham op keukenpapier afkoelen en breek doormidden. Verdeel het ricottamengsel en de partjes nectarine over de toast. Besprenkel met de balsamicoazijn en garneer met de ham.
Toast met nectarine en knapperige ham
null porties
65 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de rucola fijn en meng door de ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de nectarines in dunne partjes.
Snijd de kapjes van het brood en snijd het brood in 15 dunne plakken. Halveer de sneetjes en leg op een bakplaat. Bestrijk de bovenkanten met de olie.Rooster in 5 min. goudbruin in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Bak de ham met 3 plakken tegelijk in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Laat de ham op keukenpapier afkoelen en breek doormidden. Verdeel het ricottamengsel en de partjes nectarine over de toast. Besprenkel met de balsamicoazijn en garneer met de ham.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g rucola
250 g ricotta
4 nectarines
1 ongesneden brood
3 el traditionele olijfolie
15 plakken Kempische ham
1 el balsamicoazijn