Platbrood met ham, ricotta & vijgen
De kaas zit verborgen in het deeg: lekker!
Aan de slag
Rasp de Pecorino Romano en meng met 40 g ricotta (per 4 personen). Vorm hier een bolletje per persoon van. Meng de rest van de ricotta met het water. Voeg de bloem, het zout en de bakpoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm hier ook een bol per persoon van. Duw in elke bol deeg een bolletje kaas. Vouw het deeg er weer omheen zodat de kaas in het midden zit. Rol de deegbollen uit tot cirkels van 15 cm doorsnee.
Neem 2 koekenpannen en verhit in elk 1 el olijfolie. Bak in elke pan 1 platbrood in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo ook de overige platbroden.
Snijd de vijgen in plakjes. Besprenkel de platbroden met de hazelnootolie. Verdeel de vijgen, ham en rucola erover. Serveer de platbroden direct. Garneer eventueel met extra geraspte Pecorino Romano.
Platbrood met ham, ricotta & vijgen
Instructievideo - 00:39 min.
Platbrood met ham, ricotta & vijgen
De kaas zit verborgen in het deeg: lekker!
null personen
600 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de Pecorino Romano en meng met 40 g ricotta (per 4 personen). Vorm hier een bolletje per persoon van. Meng de rest van de ricotta met het water. Voeg de bloem, het zout en de bakpoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm hier ook een bol per persoon van. Duw in elke bol deeg een bolletje kaas. Vouw het deeg er weer omheen zodat de kaas in het midden zit. Rol de deegbollen uit tot cirkels van 15 cm doorsnee.
Neem 2 koekenpannen en verhit in elk 1 el olijfolie. Bak in elke pan 1 platbrood in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo ook de overige platbroden.
Snijd de vijgen in plakjes. Besprenkel de platbroden met de hazelnootolie. Verdeel de vijgen, ham en rucola erover. Serveer de platbroden direct. Garneer eventueel met extra geraspte Pecorino Romano.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
40 g Pecorino Romano
250 g ricotta
2 el kraanwater
200 g speltbloem
½ tl zout
1 tl bakpoeder
4 el traditionele olijfolie
4 verse vijgen
2 el hazelnootolie
100 g Coburger rauwe ham
40 g rucola
Dit heb je nodig
deegroller