Platbrood met ham, ricotta & vijgen
bewaar
bewaar

Platbrood met ham, ricotta & vijgen

De kaas zit verborgen in het deeg: lekker!

25 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Rasp de Pecorino Romano en meng met 40 g ricotta (per 4 personen). Vorm hier een bolletje per persoon van. Meng de rest van de ricotta met het water. Voeg de bloem, het zout en de bakpoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm hier ook een bol per persoon van. Duw in elke bol deeg een bolletje kaas. Vouw het deeg er weer omheen zodat de kaas in het midden zit. Rol de deegbollen uit tot cirkels van 15 cm doorsnee.

Neem 2 koeken­pannen en verhit in elk 1 el olijfolie. Bak in elke pan 1 platbrood in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo ook de overige platbroden.

Snijd de vijgen in plakjes. Besprenkel de platbroden met de hazelnootolie. Verdeel de vijgen, ham en rucola erover. Serveer de platbroden direct. Garneer eventueel met extra geraspte Pecorino Romano.

variatietipVervang de speltbloem door volkoren speltmeel voor meer vezels of gebruik gewone bloem.

Platbrood met ham, ricotta & vijgen

Instructievideo - 00:39 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Platbrood met ham, ricotta & vijgen

De kaas zit verborgen in het deeg: lekker!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig