Flatbreads met yoghurtdip
Labneh komt van het Libanese woord voor yoghurt: laban. Lekker fris dus, deze dip!
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Rasp de Pecorino.
Meng voor de dip (de labneh) de yoghurt, knoflook, 1 tl zout en 2 el basilicumolie door elkaar en schep in een mooie, lage schaal. Bestrooi met de granaatappelpitjes en besprenkel met de rest van de basilicumolie.
Meng 40 g ricotta met de Pecorino en maak er met natte handen 4 bolletjes van.
Meng de rest van de ricotta met het water. Voeg de bloem, de rest van het zout en de bakpoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 4 bollen.
Rol de bollen met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad voorzichtig uit tot ronde lappen van Ø 13 cm.
Leg in het midden van elke deeglap een bolletje kaas. Vouw het deeg over de kaas heen. Keer om en rol met de deegroller voorzichtig op een met bloem bestoven werkblad uit tot een platbrood van Ø 15 cm.
Verhit twee koekenpannen met in elk 1 el olijfolie en bak in elke pan een platbrood in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak er zo nog 2. Serveer de broden met de labneh.
Flatbreads met yoghurtdip
Instructievideo - 02:24 min.
Flatbreads met yoghurtdip
Labneh komt van het Libanese woord voor yoghurt: laban. Lekker fris dus, deze dip!
bijgerecht
null personen
410 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Rasp de Pecorino.
Meng voor de dip (de labneh) de yoghurt, knoflook, 1 tl zout en 2 el basilicumolie door elkaar en schep in een mooie, lage schaal. Bestrooi met de granaatappelpitjes en besprenkel met de rest van de basilicumolie.
Meng 40 g ricotta met de Pecorino en maak er met natte handen 4 bolletjes van.
Meng de rest van de ricotta met het water. Voeg de bloem, de rest van het zout en de bakpoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 4 bollen.
Rol de bollen met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad voorzichtig uit tot ronde lappen van Ø 13 cm.
Leg in het midden van elke deeglap een bolletje kaas. Vouw het deeg over de kaas heen. Keer om en rol met de deegroller voorzichtig op een met bloem bestoven werkblad uit tot een platbrood van Ø 15 cm.
Verhit twee koekenpannen met in elk 1 el olijfolie en bak in elke pan een platbrood in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak er zo nog 2. Serveer de broden met de labneh.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ teen knoflook
40 g Pecorino Romano
300 g Griekse yoghurt
1½ tl zout
4 el extra vierge olijfolie met basilicum
50 g verse granaatappelpitjes
250 g ricotta
2 el kraanwater
200 g speltbloem
1 tl bakpoeder
4 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
deegroller