Bruschette vijgenjam met Italiaanse ham en kaas
Zoet en hartig op één broodje: dit knapperige borrelhapje biedt het beste van twee werelden.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van het stokbrood, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 14 schuine plakken. Besprenkel de bovenkanten met de olie. Rooster het brood ca. 8 min. op het rooster in het midden van de oven. Neem de bruschette uit de oven en leg op een schaal. Verdeel er de vijgenjam en de prosciutto crudo over. Schaaf er de Pecorino Romano kaas over. Breng op smaak met versgemalen peper.
Bruschette vijgenjam met Italiaanse ham en kaas
Zoet en hartig op één broodje: dit knapperige borrelhapje biedt het beste van twee werelden.
null porties
95 kcal
10 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van het stokbrood, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 14 schuine plakken. Besprenkel de bovenkanten met de olie. Rooster het brood ca. 8 min. op het rooster in het midden van de oven. Neem de bruschette uit de oven en leg op een schaal. Verdeel er de vijgenjam en de prosciutto crudo over. Schaaf er de Pecorino Romano kaas over. Breng op smaak met versgemalen peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 meergranen afbakstokbrood
2 el traditionele olijfolie
3 el vijgenjam
100 g prosciutto crudo
50 g Pecorino Romano