Rucolasalade met gegrilde nectarine
Als je nectarines grilt, krijgen ze extra veel smaak én het ziet er overheerlijk uit!
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
Snijd de nectarines met een scherp mes overlangs doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting voorzichtig van elkaar los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in partjes.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de partjes 3 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.
Laat ondertussen de mozzarella uitlekken in een vergiet. Snijd de blaadjes van het basilicum in dunne reepjes en meng samen met het citroenrasp door de mozzarellabolletjes.
Halveer de tomaten en schep om met peper en eventueel zout. Klop de olie en het citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de dressing door de rucola en verdeel over een kom. Leg de nectarine, mozzarella en tomaat per soort naast elkaar op de rucola en strooi de pijnboompitten erover.
Steenfruit snijden
Instructievideo - 01:10 min.
Rucolasalade met gegrilde nectarine
Als je nectarines grilt, krijgen ze extra veel smaak én het ziet er overheerlijk uit!
bijgerecht
null personen
345 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
Snijd de nectarines met een scherp mes overlangs doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting voorzichtig van elkaar los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in partjes.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de partjes 3 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.
Laat ondertussen de mozzarella uitlekken in een vergiet. Snijd de blaadjes van het basilicum in dunne reepjes en meng samen met het citroenrasp door de mozzarellabolletjes.
Halveer de tomaten en schep om met peper en eventueel zout. Klop de olie en het citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de dressing door de rucola en verdeel over een kom. Leg de nectarine, mozzarella en tomaat per soort naast elkaar op de rucola en strooi de pijnboompitten erover.
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
65 g pijnboompitten
1 citroen
2 nectarines
150 g mini-buffelmozzarella
15 g verse basilicum
250 g romaatjes
3 el traditionele olijfolie
75 g rucola
Dit heb je nodig
barbecue of grillpan