Salade met gegrilde nectarine en burrata
Nectarine grillen? Ja, zeker! Heerlijk in deze salade met tomaat en burrata.
Aan de slag
Halveer de nectarines en verwijder de pitten. Snijd elke nectarine in kwarten, of grote exemplaren in 8 parten. Snijd de babyromaine in de lengte in kwarten. Bestrijk de nectarines en parten sla met 2 el olie (per 4 personen) met behulp van het bakkwastje.
Steek de barbecue aan. Gril de parten sla 4 min. Keer regelmatig, zodat aan alle kanten mooie grillstrepen ontstaan. Gril de parten nectarine 4 min. Keer regelmatig, zodat alle kanten mooie grillstrepen krijgen.
Snijd ondertussen de tomaten in plakjes van ca. 1 cm dik. Rasp de gele schil van de citroen. Halveer de vrucht en pers het sap eruit. Pureer de rest van de olie met de peterselie (inclusief de steeltjes) en het zout tot een gladde kruidendressing Breng de olie op smaak met 1 el citroensap en 1 tl -rasp (per 4 personen).
Snijd het brood in plakken van ca. 2 cm breed. Bestrijk de plakken brood met 2 el van de peterselieolie (per 4 personen). Leg op de barbecue en gril in 4-5 min. bruin en knapperig. Keer halverwege.
Verdeel de parten sla over de borden. Schep de plakjes tomaat en nectarine door de kruidenolie en schep ze op de sla. Leg de bol burrata erop en verdeel de overgebleven peterselieolie erover. Leg de gegrilde plakjes brood erbij. Breng op smaak met zoutvlokken en peper.
Salade met gegrilde nectarine en burrata
Instructievideo - 00:34 min.
Salade met gegrilde nectarine en burrata
Nectarine grillen? Ja, zeker! Heerlijk in deze salade met tomaat en burrata.
hoofdgerecht
null personen
790 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de nectarines en verwijder de pitten. Snijd elke nectarine in kwarten, of grote exemplaren in 8 parten. Snijd de babyromaine in de lengte in kwarten. Bestrijk de nectarines en parten sla met 2 el olie (per 4 personen) met behulp van het bakkwastje.
Steek de barbecue aan. Gril de parten sla 4 min. Keer regelmatig, zodat aan alle kanten mooie grillstrepen ontstaan. Gril de parten nectarine 4 min. Keer regelmatig, zodat alle kanten mooie grillstrepen krijgen.
Snijd ondertussen de tomaten in plakjes van ca. 1 cm dik. Rasp de gele schil van de citroen. Halveer de vrucht en pers het sap eruit. Pureer de rest van de olie met de peterselie (inclusief de steeltjes) en het zout tot een gladde kruidendressing Breng de olie op smaak met 1 el citroensap en 1 tl -rasp (per 4 personen).
Snijd het brood in plakken van ca. 2 cm breed. Bestrijk de plakken brood met 2 el van de peterselieolie (per 4 personen). Leg op de barbecue en gril in 4-5 min. bruin en knapperig. Keer halverwege.
Verdeel de parten sla over de borden. Schep de plakjes tomaat en nectarine door de kruidenolie en schep ze op de sla. Leg de bol burrata erop en verdeel de overgebleven peterselieolie erover. Leg de gegrilde plakjes brood erbij. Breng op smaak met zoutvlokken en peper.
vegatip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse nectarines
4 kroppen babyromainesla
100 ml traditionele olijfolie
380 g tastytom-trostomaten
1 citroen
15 g verse platte peterselie
½ AH Liefde & Passie ciabatta
600 g burrata
Dit heb je nodig
bakkwastje
BBQ
Staafmixer