Mozzarella met kruim van pijnboompitten en tomatenjam
Mozzarella en basilicum gaan altijd goed samen. De kruidensalade geeft hun relatie een extra boost.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Halveer voor de tomatenjam de tomaten en leg deze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en 2 olie. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en doe in een kom. Voeg de rest van de olie toe en schep om. Laat afkoelen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat 30 min. afkoelen op een bord. Hak de pijnboompitten grof. Dep de mozzarella droog met keukenpapier. Roer de hazelnootpasta los met een vork en schep deze in een kommetje. Rol de mozzarella eerst door de pasta en daarna door de pijnboompitten.
Haal de blaadjes van het basilicum en de kervel. Meng voor de kruidensalade de rucola, het basilicum en de kervel over een platte schaal. Verdeel de mozzarellaballetjes en 3 el tomatenjam erover. Serveer de rest van de tomatenjam apart erbij.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Mozzarella met kruim van pijnboompitten en tomatenjam
Mozzarella en basilicum gaan altijd goed samen. De kruidensalade geeft hun relatie een extra boost.
bijgerecht
null personen
370 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Halveer voor de tomatenjam de tomaten en leg deze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en 2 olie. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en doe in een kom. Voeg de rest van de olie toe en schep om. Laat afkoelen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat 30 min. afkoelen op een bord. Hak de pijnboompitten grof. Dep de mozzarella droog met keukenpapier. Roer de hazelnootpasta los met een vork en schep deze in een kommetje. Rol de mozzarella eerst door de pasta en daarna door de pijnboompitten.
Haal de blaadjes van het basilicum en de kervel. Meng voor de kruidensalade de rucola, het basilicum en de kervel over een platte schaal. Verdeel de mozzarellaballetjes en 3 el tomatenjam erover. Serveer de rest van de tomatenjam apart erbij.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g snoepgroente tomatenmix
4 el extra vierge olijfolie
65 g pijnboompitten
300 g buffelmozzarella mini
135 g hazelnootpasta
15 g verse basilicum
100 g kervel
40 g rucola
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier