Mozzarella met kruim van pijnboompitten en tomatenjam
bewaar
bewaar

Mozzarella met kruim van pijnboompitten en tomatenjam

Mozzarella en basilicum gaan altijd goed samen. De kruidensalade geeft hun relatie een extra boost.

25 min. bereiden / 30 min. oventijd / 30 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 160 °C. Halveer voor de tomatenjam de tomaten en leg deze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en 2 olie. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en doe in een kom. Voeg de rest van de olie toe en schep om. Laat afkoelen.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat 30 min. afkoelen op een bord. Hak de pijnboompitten grof. Dep de mozzarella droog met keukenpapier. Roer de hazelnootpasta los met een vork en schep deze in een kommetje. Rol de mozzarella eerst door de pasta en daarna door de pijnboompitten.

Haal de blaadjes van het basilicum en de kervel. Meng voor de kruidensalade de rucola, het basilicum en de kervel over een platte schaal. Verdeel de mozzarellaballetjes en 3 el tomatenjam erover. Serveer de rest van de tomatenjam apart erbij.

bereidingstipDit gerecht kun je tot en met stap 3 een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mozzarella met kruim van pijnboompitten en tomatenjam

Mozzarella en basilicum gaan altijd goed samen. De kruidensalade geeft hun relatie een extra boost.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig