Bagel 'caprese'
De klassieke Italiaanse salade van mozzarella, tomaat en basilicum op z'n Amerikaans: met een bagel.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
Doe het basilicum, 50 ml olie en 1 el citroensap in een hoge beker of het bakje van de staafmixer en pureer. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaten. Verhit 1 el olie in de koekenpan en bak de tomaten 3 min. op de snijkant op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur, schep de tomaten om met het citroenrasp en zeezout en breng op smaak met peper.
Scheur de mozzarella in stukjes. Snijd de bagels doormidden en beleg de onderste helften met sla. Meng de tomaat, mozzarella en pijnboompitten en verdeel over de bagel. Besprenkel met de basilicumolie, leg de bovenste helften ernaast en serveer.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Bagel 'caprese'
De klassieke Italiaanse salade van mozzarella, tomaat en basilicum op z'n Amerikaans: met een bagel.
null personen
650 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
Doe het basilicum, 50 ml olie en 1 el citroensap in een hoge beker of het bakje van de staafmixer en pureer. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaten. Verhit 1 el olie in de koekenpan en bak de tomaten 3 min. op de snijkant op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur, schep de tomaten om met het citroenrasp en zeezout en breng op smaak met peper.
Scheur de mozzarella in stukjes. Snijd de bagels doormidden en beleg de onderste helften met sla. Meng de tomaat, mozzarella en pijnboompitten en verdeel over de bagel. Besprenkel met de basilicumolie, leg de bovenste helften ernaast en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
40 g pijnboompitten
1 citroen
15 g verse basilicum
50 ml extra vierge olijfolie
360 g snoepgroente tomatenmix
1 el extra vierge olijfolie
½ tl zeezout
2 bollen buffelmozzarella
4 bagels
50 g eikenbladslamelange
Dit heb je nodig
staafmixer