Sophia Loren's spiesjes met mozzarella en ansjovis
Een Romeins borrelhapje dat ook nog eens zó klaar is.
Aan de slag
Dit is een Romeins hapje dat vlug kan worden klaargemaakt en dat in de smaak zal vallen bij gasten die onverwachts zijn aangewaaid op welk moment van de dag of avond dan ook. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd stukjes brood van 3 x 3 cm en stukjes mozzarella van dezelfde grootte. Breek een paar ansjovisfilets in stukjes.
Steek om en om stukjes brood en mozzarella op de spiesjes en rijg tussen elk stukje brood en mozzarella een stukje ansjovis. Aan de uiteinden moet brood zitten. Leg het bakpapier op de bakplaat en bestrijk met wat olie. Leg de spiesjes op de bakplaat en zet in de oven tot de mozzarella gaat smelten. Dit duurt ca. 6 min. Schep vlak voor het serveren een lepel van het vocht dat in de bakplaat is gelopen over de spiesjes heen.
Sophia Loren's spiesjes met mozzarella en ansjovis
Een Romeins borrelhapje dat ook nog eens zó klaar is.
null porties
160 kcal
20 min. bereiden
6 min. oventijd
Aan de slag
Dit is een Romeins hapje dat vlug kan worden klaargemaakt en dat in de smaak zal vallen bij gasten die onverwachts zijn aangewaaid op welk moment van de dag of avond dan ook. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd stukjes brood van 3 x 3 cm en stukjes mozzarella van dezelfde grootte. Breek een paar ansjovisfilets in stukjes.
Steek om en om stukjes brood en mozzarella op de spiesjes en rijg tussen elk stukje brood en mozzarella een stukje ansjovis. Aan de uiteinden moet brood zitten. Leg het bakpapier op de bakplaat en bestrijk met wat olie. Leg de spiesjes op de bakplaat en zet in de oven tot de mozzarella gaat smelten. Dit duurt ca. 6 min. Schep vlak voor het serveren een lepel van het vocht dat in de bakplaat is gelopen over de spiesjes heen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ongesneden brood
150 g mozzarella
10 ansjovisfilets in olie in blik
1 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
satéprikkers
bakpapier