Veldsla met lentegroenten
Aan de slag
Peultjes schoonmaken, grote exemplaren in de lengte halveren. Plakje van onderkant aspergetips snijden. Minimaïs in de lengte halveren. In ruime koekenpan 3 el olie verhitten. Maïskolfjes en peultjes 1 min. bakken. Rest van groenten toevoegen en nog 3 min. zachtjes bakken, af en toe omscheppen. Vuur uitdraaien. Azijn in pan schenken, groenten bestrooien met peper en zout en nogmaals omscheppen. Iets laten afkoelen. Worteltjes van veldsla verwijderen en sla over vier borden verdelen. Op elk bord kwart van groentemengsel scheppen en marinade uit pan erover lepelen. Met dunschiller kleine krullen kaas erboven schaven.
Veldsla met lentegroenten
null personen
285 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Peultjes schoonmaken, grote exemplaren in de lengte halveren. Plakje van onderkant aspergetips snijden. Minimaïs in de lengte halveren. In ruime koekenpan 3 el olie verhitten. Maïskolfjes en peultjes 1 min. bakken. Rest van groenten toevoegen en nog 3 min. zachtjes bakken, af en toe omscheppen. Vuur uitdraaien. Azijn in pan schenken, groenten bestrooien met peper en zout en nogmaals omscheppen. Iets laten afkoelen. Worteltjes van veldsla verwijderen en sla over vier borden verdelen. Op elk bord kwart van groentemengsel scheppen en marinade uit pan erover lepelen. Met dunschiller kleine krullen kaas erboven schaven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g peultjes
1 schaaltje groene aspergetips
1 schaaltje minimaïs
6 eetlepels olijfolie
3 bosuitjes
250 g cherrytomaten
2 eetlepels balsamicoazijn
0 grofgemalen zwarte peper
1 zak veldsla
100 g pittige kaas