Rolletjes van serranoham en pesto met groene asperges en garnalen
Aan de slag
In pannetje azijn aan de kook brengen en op hoog vuur in ca. 2 minuten tot helft inkoken. Laten afkoelen. In kom metje boter en pesto door elkaar mengen. Op werkvlak 4 vellen plasticfolie à 30 x 40 cm uitspreiden. Op elk vel 2 plakjes ham naast elkaar leggen met 2 plakjes ham erop. Ham bestrijken met pestoboter. Met behulp van folie ham oprollen tot spiraal. Folie rond rolletjes vouwen en in koelkast laten opstijven. Asperges wassen en houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf snijden. Asperges in 6 à 8 minuten beetgaar koken. Intussen in kom balsamicoazijn en olie met zout en peper tot dressing kloppen. Basilicum fijn knippen en over twee kommen verdelen. In beide kommen elk 1 dl dressing schenken. Garnalen door dressing in een van de kommen scheppen en tot gebruik in koelkast zetten.Asperges afspoelen onder koud water. In lengte halveren en in stukjes snijden. Aspergestukjes door dressing in andere kom scheppen en tot gebruik in koelkast zetten.
Krop- en friséesla wassen, uitslaan en in stukjes scheuren. Van veldsla worteltjes verwijderen. Sla over vier borden verdelen. Hamrolletjes in dunne plakjes snijden en over sla verdelen. Garnalen en aspergestukjes over salade verdelen. Besprenkelen met rest van dressing.
Rolletjes van serranoham en pesto met groene asperges en garnalen
null personen
800 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
In pannetje azijn aan de kook brengen en op hoog vuur in ca. 2 minuten tot helft inkoken. Laten afkoelen. In kom metje boter en pesto door elkaar mengen. Op werkvlak 4 vellen plasticfolie à 30 x 40 cm uitspreiden. Op elk vel 2 plakjes ham naast elkaar leggen met 2 plakjes ham erop. Ham bestrijken met pestoboter. Met behulp van folie ham oprollen tot spiraal. Folie rond rolletjes vouwen en in koelkast laten opstijven. Asperges wassen en houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf snijden. Asperges in 6 à 8 minuten beetgaar koken. Intussen in kom balsamicoazijn en olie met zout en peper tot dressing kloppen. Basilicum fijn knippen en over twee kommen verdelen. In beide kommen elk 1 dl dressing schenken. Garnalen door dressing in een van de kommen scheppen en tot gebruik in koelkast zetten.Asperges afspoelen onder koud water. In lengte halveren en in stukjes snijden. Aspergestukjes door dressing in andere kom scheppen en tot gebruik in koelkast zetten.
Krop- en friséesla wassen, uitslaan en in stukjes scheuren. Van veldsla worteltjes verwijderen. Sla over vier borden verdelen. Hamrolletjes in dunne plakjes snijden en over sla verdelen. Garnalen en aspergestukjes over salade verdelen. Besprenkelen met rest van dressing.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 ml balsamicoazijn
100 g zachte boter
½ bakje verse groene pesto
16 plakjes Campofrio Jamón Serrano
150 g groene asperges
200 ml olijfolie
0 zout
0 (versgemalen) zwarte peper
1 zakje verse basilicum
1 bakje cocktailgarnalen
1 krop sla
1 krop friséesla
1 zakje veldsla
Dit heb je nodig
plasticfolie