Aardappelschotel met chorizo en spitskool
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. In wok spitskool in 1 el olie 4 min. roerbakken. Bodem van ovenschaal bedekken met aardappelschijfjes. Hierop 2 lagen maken van achtereenvolgens chorizo, spitskool, tomaat en aardappel. In kom eieren loskloppen met melk, Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak. Eimengsel in ovenschaal schenken. Olie erover sprenkelen. In midden van oven aardappelschotel in 40-45 min. goudbruin en gaar laten worden.
Aardappelschotel met chorizo en spitskool
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. In wok spitskool in 1 el olie 4 min. roerbakken. Bodem van ovenschaal bedekken met aardappelschijfjes. Hierop 2 lagen maken van achtereenvolgens chorizo, spitskool, tomaat en aardappel. In kom eieren loskloppen met melk, Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak. Eimengsel in ovenschaal schenken. Olie erover sprenkelen. In midden van oven aardappelschotel in 40-45 min. goudbruin en gaar laten worden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak gesneden spitskool
3 eetlepels olijfolie
1 duopak aardappelschijfjes
200 g chorizo
4 tomaten
4 eieren
100 ml melk
½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
Dit heb je nodig
hoge ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet