Roerei, chorizo en tuinbonen
Aan de slag
Kook de boontjes ca. 10 min. in water zonder zout. Spoel af onder koud stromend water. Verwijder de lichtgroene vliesjes van de bonen (dubbeldoppen).
Bak de chorizo 6 min. uit op laag vuur. Voeg na 3 min. de knoflook en de tijm toe. Roer ondertussen de eieren los met de slagroom. Voeg toe en laat het ei in ca. 2 min. al roerend met een pollepel stollen tot een smeuïge massa. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het brood in dikke plakken en verdeel over 4 borden. Schep het roerei erop. Bestrooi met de bonen.
Tuinbonen dubbeldoppen
Instructievideo - 00:24 min.
Roerei, chorizo en tuinbonen
hoofdgerecht
null personen
765 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de boontjes ca. 10 min. in water zonder zout. Spoel af onder koud stromend water. Verwijder de lichtgroene vliesjes van de bonen (dubbeldoppen).
Bak de chorizo 6 min. uit op laag vuur. Voeg na 3 min. de knoflook en de tijm toe. Roer ondertussen de eieren los met de slagroom. Voeg toe en laat het ei in ca. 2 min. al roerend met een pollepel stollen tot een smeuïge massa. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het brood in dikke plakken en verdeel over 4 borden. Schep het roerei erop. Bestrooi met de bonen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak tuinbonen
1 chorizo
1 teen knoflook
1 tl gedroogde tijm
8 eieren
1 bekertje slagroom
½ brood