Vijgen-wortelmuffins
Aan de slag
Ovenvoorverwarmen op 200 °C. In kom bakmeel mengen met bakpoeder, kaneel en mespunt zout. Wortelrasp en vijgen erdoor mengen. In andere kom eieren loskloppen. Honing, wortelsap en olie erdoor roeren. In bakmeel kuiltje maken, eimengsel erin gieten en met vork of pollepel luchtig door bakmeel spatelen (paar klontjes is niet erg). Beslag in ingevette holtes van muffinvorm scheppen. Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken. In vorm 5 min. laten afkoelen. Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen. Roomkaas en poedersuiker door elkaar roeren tot glad glazuur ontstaat. Glazuur met spatel over bovenkant van afgekoelde muffins strijken (glazuur druipt langs rand, maar wordt niet hard).
Cupcakes maken
Instructievideo - 08:15 min.
Vijgen-wortelmuffins
nagerecht
null porties
255 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Ovenvoorverwarmen op 200 °C. In kom bakmeel mengen met bakpoeder, kaneel en mespunt zout. Wortelrasp en vijgen erdoor mengen. In andere kom eieren loskloppen. Honing, wortelsap en olie erdoor roeren. In bakmeel kuiltje maken, eimengsel erin gieten en met vork of pollepel luchtig door bakmeel spatelen (paar klontjes is niet erg). Beslag in ingevette holtes van muffinvorm scheppen. Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken. In vorm 5 min. laten afkoelen. Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen. Roomkaas en poedersuiker door elkaar roeren tot glad glazuur ontstaat. Glazuur met spatel over bovenkant van afgekoelde muffins strijken (glazuur druipt langs rand, maar wordt niet hard).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
1½ theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
50 g wortel
6 gedroogde vijgen
2 eieren
6 eetlepels honing
250 ml wortelsap
100 ml zonnebloemolie
100 g verse roomkaas naturel
100 g poedersuiker
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes, ingevet