Maanzaadmuffins
bewaar
bewaar

Maanzaadmuffins

10 min. bereiden / 30 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Citroen schoonboenen. Helft van schil fijnraspen en halve vrucht uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt). In schaal bakmeel mengen met bakpoeder, basterdsuiker, citroenrasp, maanzaad en mespunt zout. In andere kom eieren loskloppen. Citroensap, karnemelk en olie erdoor roeren. In bakmeel kuiltje maken, eimengsel erin gieten en luchtig met vork of pollepel door bloemmengsel spatelen (paar klontjes is niet erg). Beslag in holtes van ingevette muffinvorm scheppen. Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken. In vorm 5 min. laten afkoelen. Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.

algemeenMuffinbeslag: In tegenstelling tot bijvoorbeeld cakebeslag, wordt muffinbeslag minder luchtig van lang roeren. Het beslag hoeft ook niet helemaal glad te zijn: de natte bestanddelen moeten snel door de droge ingrediënten gespateld worden voor het beste resultaat.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Maanzaadmuffins

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig